Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή συλλόγου γονέων

Επιστολή Συλλόγου Γονέων με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2011-2012

Αγαπητοί γονείς,

Ευχόμαστε Καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα για όλα τα παιδιά του Σχολείου μας.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με περισσότερα προβλήματα από τις προηγούμενες. Η έλλειψη των βιβλίων, η κατάργηση των ανά σχολείο σχολικών επιτροπών, η έλλειψη αυτοδιαχείρισης του σχολείου και οικονομικής του επάρκειας και η κατάργηση του δικαιώματος επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας δημιουργούν ένα ζοφερό κλίμα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε πλέον όλοι μας και να προσπαθήσουμε με κάθε δύναμη να το αντιστρέψουμε.

Βασικοί στόχοι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας είναι :

1.       Η μελέτη και προβολή των προβλημάτων του Σχολείου και ο συντονισμός της δράσης όλων των γονέων για την λύση τους
2.       Η προάσπιση της υγείας των μαθητών
3.       Η συμπαράσταση στους μαθητές για την ανάπτυξη πολιτιστικής δρστηριότητας μέσα και έξω από το σχολείο
4.       Η προώθηση και ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού
5.       Η συστηματική και επιστημονική εκπαίδευση των μαθητών σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Ειρήνης και της Αδελφικότητας.

Σε αυτά τα πλαίσια ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας προωθεί την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού, συμπαρίσταται στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, οργανώνει εορτές, εκδρομές, συμβάλλει ενεργά στην επίλυση των τεχνικών προβλημάτων του Σχολείου, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες διαβίωσης των μαθητών.

Μερικές από τις ενέργεις του συλλόγου τον περασμένο χρόνο είναι :

  1.        Δημιουργία ιστότοπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο διαδίκτυο για την ενημέρωσή σας και για τα νέα του σχολείου μας. Η διεύθυνηση του ιστότοπου είναι  
http://prwtokallipolis.blogspot.com. Σκοπός του ιστότοπου είναι να αποτελέσει μια δυναμική πύλη πληροφόρησης σε θέματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους γονείς των μαθητών του σχολείου.
  2.       Σύνταξη αίτησης στο Δήμο για την απομάκρυνση των τεσσάρων σιδερένιων κάδων απορριμμάτων, που βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του σχολείου μας γιατί συσσωρεύονται πολλά σκουπίδια και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των παιδιών μας. Να παρατηρήσουμε ότι οι κάδοι απορριμμάτων στην είσοδο του σχολείου μας ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ από 4 σε 2, με προοπτική να μη μείνει κανένας
  3.       Αίτηση στο Δήμο για την τοποθέτηση κολωνακίων στην είσοδο του σχολείου προκειμένου να εμποδίζεται το ανεξέλεγχτο παρκάρισμα αυτοκινήτων και φορτηγών που έχει σαν συνέπεια να δυσχεραίνεται η πρόσβαση των παιδιών μας πράγμα που τελικά καταφέραμε.
  4.       Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης του σχολείου μας, του γυμναστή φυσικής αγωγής, του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων αλλά και γονέων του σχολείου μας, που εργάζονται στο Νοσοκομείο Μεταξά αποκτήσαμε για το ιατρείο/αναπαυτήριο του σχολείου μας ένα γερό σιδερένιο κρεβάτι. Να σημειώσουμε ότι ήδη το Νοσοκομείο μας έστειλε μία κούτα φάρμακα, επιδέσμους και άλλα υλικά πρώτων βοηθειών. Μια εξαίρετη συνεργασία διαφορετικών φορέων, που καταλήγει σε όφελος των παιδιών μας. 
  5.       Μετά από πρωτοβουλία του καθηγητή φυσικής αγωγής του σχολείου μας και έπειτα από μεγάλη έρευνα μελών του συλλόγου μας στο διαδίκτυο αλλά και σε μαγαζιά αθλητικού υλικού, καταφέραμε να βρούμε μια άκρως συμφέρουσα τιμή και να τοποθετήσουμε έγχρωμα προστατευτικά γύρω από τις δύο μπασκέτες αλλά και τις τέσσερεις κολώνες ηλεκτροδότησης. Γιατί η ασφάλεια των παιδιών μας είναι σημαντική!
  6.       Μετά από συνεργασία των ΔΣ των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου και του Γυμνασίου Καλλίπολης, έγινε απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους ολόκληρου του οικήματος από την εταιρεία ΑΕΤΟΣ SERVICE.

Είναι γνωστό ότι οι μοναδικοί πόροι του Συλλόγου είναι οι συνδρομές των μελών του και τα έσοδα από τις εκδηλώσεις και εκδρομές που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Λόγω της οικονομικής κατάστασης κρατάμε σταθερό το ετήσιο ποσό των δέκα 10€ ευρώ ανά μαθητή.

Παρακαλούμε όμως η αναγκαιότητα καταβολής των συνδρομών να γίνει κατανοητή. Το ποσό δεν είναι μεγάλο, αλλά είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του συλλόγου μας. Στηρίξτε το έργο μας και εμείς θα στηρίξουμε κάθε κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική ή ψυχαγωγική δραστηριότητα των παιδιών μας.

Η δράση μας στηρίζεται στον εθελοντισμό και ελπίζουμε ότι και αυτή τη χρονιά το έργο μας θα στηριχτεί και από πολλούς γονείς εθελοντές. Γι’ αυτό δηλώστε μας εάν και σε ποιόν τομέα θέλετε να προσφέρετε.

Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας και πολύ κουράγιο και δύναμη στους γονείς και τους καθηγητές.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου