Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο τελευταίος ''Μαραθώνιος''

Το Σάββατο 7 Μαίου 2011, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης, πήραν μέρος στον αποχαιρετιστήριο 7ωρο πολιτιστικό περίπατό τους με μόνιμη συνοδεία του θεολόγου καθηγητή τους.

Πρώτη επίσκεψη, στο Κέντρο Λαικής Τέχνης και Παράδοσης (σπίτι της Αγγ. Χατζημιχάλη), για την έκθεση <<Διακοσμημένα αυγά απ’ όλον τον κόσμο>> (συλλογή Ν. Παπαγεωργίου).

Περπάτημα μέχρι την Μητρόπολη Αθηνών, για παράκληση περί της καλής επιτυχίας στις ερχόμενες εξετάσεις καθώς και στην Καπνικαρέα (εκκλησία του 12ου αιώνα).

Δεύτερη στάση, το Μέγαρο Ευνάρδου στην Ομόνοια, για την έκθεση χαρακτικής της Β. Τσαλαματά <<Αστικά Τοπία>> (όπου συμπτωματικά ήταν παρούσα η καλλιτέχνις και μίλησε στα παιδιά περί ζωγραφικής). Ακολούθησε ξενάγηση στην αίθουσα – μουσείο <<Κ. Παξινού και Αλ. Μινωτή>>. Εκεί θαύμασαν πέρα από τα προσωπικά αντικείμενα των ηθοποιών και τους πίνακες του Γ. Τσαρούχη. Κυρίως όμως έσπευσαν να φωτογραφηθούν με το OSCAR β’ ρόλου που κέρδισε η ηθοποιός το 1943 για τη συμμετοχή της στην ταινία <<Για ποιόν χτυπά η καμπάνα>>.

Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη στο φουαγιέ και σε σε διάφορους χώρους του προσφάτως ανακαινισμένου Εθνικού Θεάτρου.

Περνώντας έξω από το Πολυτεχνείο, η Τρίτη στάση ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών για την περίφημη έκθεση <<Μύθος και Νόμισμα – η εικονογράφηση του μύθου>>, καθώς και μια σύντομη περιήγηση μερικών αιθουσών του (Μυκηναικός πολιτισμός και δωμάτια Σαντορίνης).

Και ο τελευταίος πολιτιστικός/ψυχαγωγικός μαραθώνιος της φετινής ακαδημαικής χρονιάς τελείωσε με μια βόλτα στο αναδιαμορφωμένο Πεδίο του Άρεως για ξεκούραση και φαγητό.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας ευχαριστεί το θεολόγο καθηγητή του γυμνασίου μας για όλο τον κόπο του, για τις προσπάθειες του για φτηνά εισητήρια, για την οργάνωση τόσων αξιόλογων εξωσχολικών εκδρομών, αλλά πάνω από όλα για το μεράκι του εκπαιδευτικού, που πραγματικά ενδιαφέρεται για την μόρφωση των παιδιών ακόμα και σε ώρες/μέρες εκτός σχολείου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου