Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

"English Speaking Theatre"



ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 “ENGLISH SPEAKING THEATRE”

(Υπεύθυνη προγράμματος:
κα Άννα Μητροπούλου)

Το “English speaking theatre” είναι ουσιαστικά ένα  εργαστήρι θεατρικής αγωγής με δραστηριότητες και παιχνίδια που γίνονται στα Αγγλικά και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, την προώθηση της φιλίας και του αλληλοσεβασμού καθώς και της αυτοεκτίμησης και της εμπιστοσύνης.
Παίζουμε παιχνίδια επικοινωνίας, σωματικής έκφρασης, κάνουμε αυτοσχεδιασμούς, φτιάχνουμε διαφημιστικά σποτάκια, χρησιμοποιούμε υλικό όπως μάσκες και τέλος έχουμε γράψει, σκηνοθετήσει και ανεβάσει πολλές παραστάσεις, Χριστουγεννιάτικες και κωμικά σκετς που σκιαγραφούν διάφορους χαρακτήρες, για το τέλος της χρονιάς. 
Τα παιδιά διασκεδάζουν πολύ  και κάνουν επίσης πολύ καλή εξάσκηση στα προφορικά Αγγλικά καθώς ό,τι ετοιμάζουν και ό,τι λένε κατά τη διάρκεια των   συναντήσεών μας είναι στα Αγγλικά.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται στα σχολεία τέτοια προγράμματα διότι τα παιδιά αγαπούν το χώρο, εκφράζονται και ξεδιπλώνουν πλευρές του χαρακτήρα τους που δεν μπορούν να ξεδιπλώσουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και του αλληλοσεβασμού εξάλλου είναι το κλειδί για να σταματήσει στα σχολεία ο εκφοβισμός (bullying) και να μάθουν τα παιδιά να ακούνε και να σέβονται διαφορετικές απόψεις.
Επίσης μαθαίνουν να αλληλοϋποστηρίζονται και να σέβονται τη διαφορετικότητα.
 

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου